top of page
Search
  • Writer's picturemylive stori

Despre trierea si ajutorarea refugiatilor


Personal in calitate de jurnalist si corespondent fotograf m-am prezentat in punctul de trecere trans frontaliera Sighetul Marmatiei.

A fost destul a sta in punctul de trecere trans frontalier timp de 19 ore sa vad acea "ordine" dezorganizata din acest punct de frontiera. Existand la fata locului diferiti voluntari, ONG-ri si organizatii n-on guvernamentale alaturi de cele a statului roman, ele nu stiu a se organiza. Toata lumea este "TEAM LIDER" ca romanul a fost imvatat a fi sef si cu o bucata de sarma in mana. Astfel ca va spun toate greselile care le fac aceste ONG-uri din punctele trans frontaliere a Romaniei.

Fiecare ONG , fundatie si adunatura de prosti ( ca altfel nu ii pot numi) ar trebui sa se axeze fiecare pe o linie a lui. Unul cu mancarea, altul cu transportul si asa mai departre. In schimb la ora actuala toate aceste fundatii se ocupa cu de toate si tot odata cu absolut nimic. Astfa fiindca si eu mergand din Arad, m-am trecut pe listele a patru fundatii pentru a, aduce spre aeroportul Timisoara, chiar inclusiv pana la Budapesta, refugiati, dar absolut nici o fundatie nu a fost capabila de a ajuta acesti refugiati mai mult decat a le oferi mancare, apa, un ceai cald si o cazare pe maxim 5-8 ore cat sa se poata odihni acesti refugiati. Acest aspect il spun din motivul ca sunt persoane translatoare de la aceste fundatii care sar cate zece pe un singur refugiat, astfel ca il si sperie pe acest simplu emigrant care intra la noi in tara. Exista o ordine foarte dezorganizata si foarte urata la fata locului. Rusine pentru aceasta dezordine tuturor fundatiilor si autoritatilor.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page